środa, 19 listopada 2014

Bezglutenowe naleśniki z szynką, serem i pieczarkami

    Bezglutenowe naleśniki z szynką, serem i pieczarkami to jedna z prostszych wersji tego dania. Przygotowanie farszu trwa dosłownie chwilę. A i zrobienie samych naleśników nie jest zbyt skomplikowane.

naleśniki bezglutenowe

naleśniki bezglutenowe

naleśniki bezglutenowe

Składniki:
  • 10 naleśników bezglutenowych (przepis),
  • 10 pieczarek,
  • 10 plasterków sera żółtego,
  • 120 g szynki,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Naleśniki przygotowujemy według podanego przepisu. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy kilka minut na oleju. Wędlinę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do pieczarek i smażymy jeszcze przez chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdym naleśniku układamy po ok. łyżce farszu oraz po plasterku sera żółtego. Zwijamy w ulubiony sposób – u mnie po prostu w rulon. Smażymy z obu stron na oleju. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za komentarz! Proszę osoby anonimowe o podanie chociaż imienia :)

Z powodu dużej ilości spamu w ostatnim czasie zmuszona jestem wprowadzić obrazkową weryfikację komentarzy. Przepraszam za utrudnienia :)