czwartek, 1 maja 2014

Sałatka z brokułami, jajkiem, fetą i jagodami goji

      Sałatka z brokułami, jajkiem, fetą i owocami goji idealna do pracy, ale i do podania gościom. Feta nadaje jej wyrazistości, a pestki dyni chrupkości.

sałatka z brokułami

sałatka z brokułami

sałatka z brokułami

 Składniki:
  • 100 g różyczek brokułów,
  • 120 g sera typu feta,
  • 1 czubata łyżka jagód goji,
  • 1 łyżka pestek dyni,
  • 2 łyżeczki majonezu,
  • pieprz ziołowy do smaku,
  • 1 jajko ugotowane na twardo,
  • woda i sól do ugotowania brokułów.

Przygotowanie:

Brokuły gotujemy 7 minut w osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w kostkę. Ser feta oraz ugotowane jajko również kroimy i mieszamy z brokułami. Dodajemy majonez i pieprz do smaku. Goji zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku i dosypujemy do sałatki wraz z pestkami dyni. Wszystko mieszamy. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za komentarz! Proszę osoby anonimowe o podanie chociaż imienia :)

Z powodu dużej ilości spamu w ostatnim czasie zmuszona jestem wprowadzić obrazkową weryfikację komentarzy. Przepraszam za utrudnienia :)