tag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post3957548517117840541..comments2024-03-16T21:05:02.623+01:00Comments on Jedz kolorowo -najlepsze przepisy kulinarne dla wymagających: Bezglutenowy chleb gryczany (bez drożdży, bez zakwasu)Unknownnoreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-16359509984569622132016-01-18T18:49:22.515+01:002016-01-18T18:49:22.515+01:00Bardzo się cieszę. Pozdrawiam.:)Bardzo się cieszę. Pozdrawiam.:)Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-15582002490887384352016-01-18T17:35:43.704+01:002016-01-18T17:35:43.704+01:00Naprawdę super przepis. Piekę już kolejny raz Pani...Naprawdę super przepis. Piekę już kolejny raz Pani chlebek i jestem zachwycona. Jeden z najlepszych. Ostatnio dodałam dwie łyżeczki sody żeby urósł i też się udało. Jest bardziej puszysty. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-65678460827001922012015-11-05T15:56:55.957+01:002015-11-05T15:56:55.957+01:00O to fajnie, dobrze wiedzieć :)O to fajnie, dobrze wiedzieć :)Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-80455999035663502552015-11-05T14:16:40.932+01:002015-11-05T14:16:40.932+01:00Dodałam kokosowy,ale rafinowany (bez zapachu i sma...Dodałam kokosowy,ale rafinowany (bez zapachu i smaiku), który uprzednio roztopiłam i wyszło super. Pyszny chleb - polecam :)<br />Magda Miłoszewskahttps://www.blogger.com/profile/07093059092908466738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-4611160992333310272015-10-31T21:26:15.457+01:002015-10-31T21:26:15.457+01:00Do tego chleba nie dodawałam. Inne "normalne&...Do tego chleba nie dodawałam. Inne "normalne" oleje pewnie nie zrobiłyby różnicy, ale kokosowy jest jednak dość specyficzny, także nie wiem.. trzeba byłoby zrobić eksperyment :)Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-19509859565857823582015-10-29T13:31:52.888+01:002015-10-29T13:31:52.888+01:00Bardzo ciekawy przepis :) Chętnie wypróbuję. Mam t...Bardzo ciekawy przepis :) Chętnie wypróbuję. Mam tylko pytanie,czy zamiast oleju rzepakowego można użyć kokosowego? Magda Miłoszewskahttps://www.blogger.com/profile/07093059092908466738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-75573337627773948522015-09-24T16:00:36.145+02:002015-09-24T16:00:36.145+02:00W ziarenkachW ziarenkachJedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-86030366478532578352015-09-24T12:25:52.493+02:002015-09-24T12:25:52.493+02:00siemię lniane w ziarenkach czy zmielone??siemię lniane w ziarenkach czy zmielone??Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16396555773242031664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-28487034737791233602015-02-16T18:39:01.994+01:002015-02-16T18:39:01.994+01:00Chlebek na pewno nie wyrośnie tak jak tradycyjny,...Chlebek na pewno nie wyrośnie tak jak tradycyjny, specjalnie nie ma na czym (brak zakwasu, brak drożdży), ale mi trochę jednak urósł. Na pewno można dodać proszek do pieczenia. Może trochę zmniejszyć ilość wody, ew. wydłużyć czas pieczenia (sprawdzić patyczkiem), bo piekarnik piekarnikowi nierówny. Zakalec nigdy mi nie wyszedł z tego przepisu, ale "gęsty"/może lekko zbity jest (taki lubię). Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-34630970102759304432015-02-16T17:17:53.171+01:002015-02-16T17:17:53.171+01:00już dwa razy spróbowałam zrobić ten chlebek i... n...już dwa razy spróbowałam zrobić ten chlebek i... niestety ciągle wychodzi straszny zakalec. Ciasto w ogóle nie rośnie, poza chrupiącą skórką reszta ma zbitą, gumiastą konsystencję... czy jest na to jakiś sposób? Może dodać trochę proszku do pieczenia?<br />MonikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-35922372081223062192014-11-12T15:06:04.182+01:002014-11-12T15:06:04.182+01:00Można pominąć. Chociaż ta wersja nie jest jakoś sp...Można pominąć. Chociaż ta wersja nie jest jakoś specjalnie słodka. U mnie taki chlebek normalnie jemy z masłem, wędliną, a już najlepiej z żółtym serem. Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-26738037857638018862014-11-12T11:50:12.757+01:002014-11-12T11:50:12.757+01:00Mam pytanie czy jak pomine slodkie dodatki (miod r...Mam pytanie czy jak pomine slodkie dodatki (miod rodzynki) to bedzie dobry? Chcialam raczej na wytrawnie. Do czego pasuje ten z Pani przepisu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-90093319001858366122014-11-09T19:11:48.950+01:002014-11-09T19:11:48.950+01:00Spróbuję pojutrze jeszcze zrobić z mąką kukurydzia...Spróbuję pojutrze jeszcze zrobić z mąką kukurydzianą zamiast ziemniaczanej :) dziękuję za odpowiedźAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-5167051647074563442014-11-09T17:32:25.261+01:002014-11-09T17:32:25.261+01:00Zdecydowanie należy poczekać aż wystygnie. Ja nawe...Zdecydowanie należy poczekać aż wystygnie. Ja nawet nie próbuję ukroić chleba, gdy jest jeszcze ciepły. Z drugiej strony piekarnik piekarnikowi nie równy, może trzeba było jednak poczekać chwilę dłużej do przyrumienienia. Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-66715583007927012342014-11-09T17:14:11.323+01:002014-11-09T17:14:11.323+01:00Też z zrobiłam ten chlebek ale wyszedł mi biały z ...Też z zrobiłam ten chlebek ale wyszedł mi biały z wierzchu :/ i mokrawy w środku:) ale poczekam aż wystygnieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-59872685375010263112014-11-09T14:10:42.689+01:002014-11-09T14:10:42.689+01:00Nie ma za co. Powodzenia przy pieczeniu :)Nie ma za co. Powodzenia przy pieczeniu :)Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-9610607914384821542014-11-09T10:49:58.882+01:002014-11-09T10:49:58.882+01:00Super, dziękuję bardzo :)Super, dziękuję bardzo :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13928557274649825874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-46953247821414163282014-11-08T20:34:47.704+01:002014-11-08T20:34:47.704+01:00Dziękuję :) Chodzi o dodatek skrobi, więc pewnie s...Dziękuję :) Chodzi o dodatek skrobi, więc pewnie skrobia kukurydziana też byłaby dobra. Jeśli nie to proponuję pominąć i wtedy zmniejszyć troszkę ilość wody.Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-11842556918081069772014-11-08T20:11:16.120+01:002014-11-08T20:11:16.120+01:00Fajny przepis, ale czy mąke ziemniaczana można pom...Fajny przepis, ale czy mąke ziemniaczana można pominąć albo zastąpić czymś innym? bardzo proszę o podpowiedź, dziekuje i pozdrawiam :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13928557274649825874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-71337371008186490652014-11-06T17:26:06.229+01:002014-11-06T17:26:06.229+01:00Świetnie, bardzo się cieszę. Pozdrawiam. :)Świetnie, bardzo się cieszę. Pozdrawiam. :)Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-74599637270536385362014-11-06T13:21:10.335+01:002014-11-06T13:21:10.335+01:00Nareszcie pyszny, pachnący chlebek dla mnie! Jeste...Nareszcie pyszny, pachnący chlebek dla mnie! Jestem na diecie wegetariańskiej, bez glutenu, mleka i przetworów, kukurydzy, jajek, drożdży... Mam już dość wafli ryżowych.Chleb robiło się prosto i bezproblemowo, mimo że "pomagał "mi mój roczny synek, wszystko się udało:) Miód zastąpiłam syropem z buraków cukrowych, słonecznik pestkami z dyni, a babkę płatkami owsianymi, bo akurat tomiałam w domu. Dziękuję Nika!<br />EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-31687838234428978472014-09-25T20:05:03.697+02:002014-09-25T20:05:03.697+02:00Bardzo apetycznie wygląda taki chlebek :)Bardzo apetycznie wygląda taki chlebek :)Lenahttps://www.blogger.com/profile/10990217535431893601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-79367629636522978832014-09-25T20:00:31.721+02:002014-09-25T20:00:31.721+02:00Właśnie nie bardzo. Tak się faktycznie wydaje na z...Właśnie nie bardzo. Tak się faktycznie wydaje na zdjęciu i ziarenka trochę "przekłamują", ale w smaku jest bardziej "suchy". Ja nawet wolałabym, żeby był bardziej "gliniasty" :) Jedz kolorowohttp://jedzkolorowo.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-10927425661297045862014-09-25T19:50:19.793+02:002014-09-25T19:50:19.793+02:00ciekawy pomysł ;)ciekawy pomysł ;)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4873456428724425322.post-26327380695724899892014-09-25T19:30:30.994+02:002014-09-25T19:30:30.994+02:00jaki zbity i mokry- taki najlepszy :)jaki zbity i mokry- taki najlepszy :)Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.com